Kırıkkale Ses Sistemleri

Kırıkkale Ses Sistemleri Satış ve Servisi
Kırıkkale Ses Sistemleri Satış ve Servisi

Bir pikap kamyonunun bir çiftçi için, kompakt bir arabanın da bir şehir sürücüsü için daha uygun olduğu gibi, küçük bir apartman dairesi için ideal olan bir hi-fi sistem, büyük bir banliyö evi için tamamen yetersiz olacaktır. Bir hi-fi sistemi, sadece sizin müzikal zevkinize uygun olmakla kalmayıp, aynı zamanda mekânınıza ve dinleme gereksinimlerinize de uygun olmalıdır.

Birçok ilke açıkça barizdir. İlk olarak, dinleme odanıza uygun olacak ebatlarda bir hoparlör belirleyin. Büyük, bütün frekans aralığını verebilen “full range” (kule tipi) hoparlörler çok küçük odalarda iyi çalışmazlar. Büyük hoparlörler fiziksel olarak yer işgal etmekle kalmayıp, küçük bir odayı gerektiğinden fazla bas enerjisi ile doldururlar. 5’e 7.5 metre boyutunda bir odada güzel ses veren bir hoparlör 3.5’a 4.5 metre boyutunda bir odada tahminen kalın, uğultulu ve bas ağırlıklı duyulacaktır. Bas performansı için yaptığınız ödeme eğer hoparlör küçük bir odaya konursa sizin aleyhinize çalışacaktır. (Doğru derin bas üretimini sağlamak pahalı bir iştir). Aynı paraya yapım maliyeti en üst derece üst bas, orta sesler ve tizlerin yapımına harcanmış mükemmel bir mini-monitör alabilirsiniz. Mini-monitör ile iki şekilde kazançlı çıkarsınız: Odanız bas sesler tarafından aşırı doldurulmayacak ve mini-monitörler büyük ihtimalle daha iyi sahneye ve tonal temizliğe sahip olacaktır. Başka faydaları da vardır: Mini-monitörler, sınırlı düşük frekans uzantılarıyla komşularınızı daha düşük ihtimalle rahatsız edecektir. Bu sayede, başkalarını rahatsız etmeden daha yüksek sesle müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca, yerleşimleri küçük odalarda çok daha kolaydır.

Diğer taraftan, bir mini-monitör büyük bir odayı sesle dolduramaz. Güç algısı, dinamik sürüş, derin bas uzantısı ve bazı müziklerdeki tatmin edici fiziksel etki hissi mini-monitörlerle oluşmaz. Eğer yeriniz ve bütçeniz varsa, “full-range” kule tipi hoparlörler en iyi seçimdir.

Bu, sadece, sisteminizi nasıl dikkatlice size özel ihtiyaçlarınıza göre seçmeniz gerektiği konusunda bir örnektir.

Ses Sistemi Bileşenleri
Ana ünite: Sisteminizin beyni ve başlangıç noktası. Kaset çalan, CD çalan, DVD çalan, hatta harddisk çalan vesiyonları mevcuttur. Ayrıca son zamanlarda USB belleki Ipod veya hafıza kartı okuyan modelleri bile piyasaya çıkmıştır.. İçlerindeki dahili amplifikatörlerin çıkış kalitesi düşük, güçleri sınırlıdır [Genelde kanal başına 17 watt rms değeri verirler.(Ortalama bir harici amplifikatör kanal başına 50 watt rms değeri verir)] Ayrıca ses verme karakteristikleri de üniteye göre farklılık gösterebilir.

Amplifikatör: Üniteden alınan sinyalin gücünü ve kalitesini arttırarak hoparlörlere aktrır. Amplifikatörler çok kanallı ve mono olarak ikiye ayrılırlar. Amplifikatörlerin RMS güç değerleri önemlidir, max. Değerleri pek bir anlam ifade etmezler sakın kanmayın.

Çok kanallı amplifikatörler: 2 kanal ve üzeri ampliler bu sınıftadır (2,4,6) 2 kanal sağ ve sol olmak üzere bir takım hoparlörü temsil eder (ayrıca 2 kanal köprülenerek subwoofer da beslenebilir). Hoparlörlerin RMS değeri ile amplifikatörün RMS değeri orantılı olmalıdır.

Mono amplifikatörler: Bu ampliler sadece tek kanala yüksek güç verirler. (Örneğin: 1x350w gibi) Subwoofer beslemek için kullanılırlar.

Ayrıca 3 kanallı veya 5 kanallı amplifikatörlerde mevcuttur. Bunların çift kanalları stereo, tek kanalları mono çıkış verir. Tek kanal diğer stereo kanallardan daha fazla güç verir (Örn: 4x50w+1x250w gibi) Tek kanallar Subwoofer beslemek için kullanılır.

Sinyal işlemciler: Bunlar amplifikatörün içinde de olabilir, haricen de kullanılabilir. Genelde kaliteli amplifikatörlerde veya profesyonel Ana ünitelerde orta düzey kullanıcılar için yeterli sinyal işlemciler bulunur. Ancak porfesyoneller için harici işlemciler de kullanılabilir.

Hoparlör: Sesleri bize ulaştıran ses sisteminin son noktası. Hoparlörler çeşitlidir:

Tweeter: Tiz sesleri bize ulaştırır, bass sesleri veremezler. Çapları küçüktür (2-3-4 cm), genellikle 2kHz ve üzeri frekansları çalarlar.

Midrange: Bize orta sesleri insan sesleri, üflemeli çalgılar vs.. bu hoparlörde başlar, inceldikçe tweeter’a geçer. 200hz-3khz arasını çalabilirler. Midrange+tweeter iki yollu komponent sistemleri oluştururlar. Ebatları: 10cm-13cm-16cm olabilir.

Midbass: Adından anlaşılacağı gibi orta bass sesleri verir, trampet vs.. gibi. 60hz-200hz arasını çalarlar. Midbass+Midrange+tweeter üç yollu komponent sistemleri oluştururlar. Ebatları:16cm-20cm olabilir

Subwoofer: 20-80hz aralığını verirler. Davul gibi bass seslerini verirler. Ebatları:20cm-25cm-30cm-38cm-46cm olabilir. Subwoofer ebadı büyüdükçe ses kalitesi azalır, yaptıkları basınç artar. Günümüzde kutu içinde kullanılırlar

Subwoofer Kutu Tipleri:
Kapalı kutu: Hacimleri küçüktür, ses kalitesine yönelik sistemlerde kapalı kutu kullanılır. Tepkime hızlı, sönümleme kısadır. Techno, rock gibi müziklerde başarılıdır

Whatsapp Canlı Deste
Whatsapp Canlı Destek Sistemi
Whatsapp Canlı Destek Sistemi
Powered by